Admin İyi Oyunlar
Mesaj Sayısı : 50 REP PUANI : 15 Konu Sayısı : 5202 DURUMUNUZ : Kayıt tarihi : 24/08/10 Nerden : KOCAELİ
| Konu: Sniper Taktikleri Çarş. Ağus. 25, 2010 9:14 pm | |
| 1)Tam ismi: M24 supermagnum sniper weapon system Şarjör: 5 mermi
Oyunda gerçeğinden farklı olarak bu silah biraz "küçümsenmiştir" Orta-Kısa mesafelerde etkilidir. Dürbünü orta menzilden fazlasında düşmanı otomatik işaretlemeyebilir. Kısa mesafelerde mermisi düz giderken mesafe arttıkça mermi bombe alır. Ohara gibi yerlerde uzak mesafe atışı yaparken düşmanın yaklaşık 2-3mm üstüne atılan atış isabetlidir. Öldürmek için karnın üstünden boyunun sonuna kadar olan bölgeye 2 mermi, karnın altından kasıklara kadar olan bölgeye 3 mermi, kafaya tek mermi, bacaklara 6 mermi gerekmektedir. Başlangıç ve ısınma için idealdir. Ama genelde ihtiyacı karşılamaz.
2)Tam ismi: Sig SSG 3000 tactical sniper rifle Şarjör: 10 mermi
Oyunda psg ye ulaşamayıp m24 den daha fazlasını isteyenlerin seçimidir. Verdiği hasar psg den daha fazla olmasına karşın mermi hızının düşük olması nedeni ile hasarı daha az görünür. Gövde bölgesine 2 vuruşta, kafaya tek vuruşta ve ayaklara 4 vuruşta öldürücüdür. SSG m24 e kıyasla daha uzağa atış yapabilir ancak uzak mesafelerde üstüne ateş etme prensibi SSG de de mevcuttur. Ama SSG nin şöyle bir avantajı vardır, SSG nin bir şarjörü 10 mermilidir. Savaşta bu pratiklik kazandırır. Ama SSG ancak m24 den sonra güzel bir alternatif olur.
3)Tam ismi: PSG1 Semi auto sniper rifle Şarjör: 5 mermi
Oyunda çoğu sniper in gözdesi bir o kadarının da hayali. Kullanımı eğlenceli ve güzel olan bu sniper yarı otomatik olması nedeni ile bir pistol gibi ateş edebilir. Karnın üstünden 1, kafadan 1, kasıklardan karnın üstüne kadar olan bölümden 2 vuruşta ve ayrıca bacaklardan 4 vuruşta ölümcül olan bu sniperin özelliği hızlı ve etkili oluşudur. Kısa-orta mesafede nokta atışını tam gerçekleştirir ancak uzun mesafelerde 1mm kadar yukarısına yapılan atışlar daha etkili olur. Oyunda birçok kişi için bir dönüm noktasıdır.
4)Tam ismi: AWM arctic warfare magnum Şarjör: 5 mermi
Her türlü mesafede attığınız yeri vurur. Hata payı 0 olan bu ölümcül silahın vuruş özellikleri PSG ile benzerlik gösterir ancak AWM karın bölgesinin üstünden teke alamaz, göğüs ve kafa bölgesinden teke alabilir. Sniper urban ve özellikle battle için yapılmıştır ve kullanmayı bilen biri diğer sniperlara üstünlük sağlar. Biraz yukarısına ateş etme tekniği AWM de geçerli değildir. Attığınız yeri vurursunuz. Ama buna karşın PSG kısa mesafelerde AWM den çok daha etkilidir.
5)Tam ismi: M82A1 Barrett 50 calibre Şarjör: 5 mermi
Oyunda gerçeğiyle alakası bile olmayan m82, oyunda daha çok sniperların heavy trooper gibi davranmasına olanak tanır. Helikopter, hummer ve hatta hafif zırhlı tanklara etkili olan bu silah çok ağırdır ve kullananı yavaşlatır. Oyunda piyade vurmada gerçekten "kıt" bir silah olan m82, doğru kullanıldığında piyadelere karşı bile ölümcül olabilir. Vuruş özellikleri ve hızı psg ile aynıdır ve bu büyük bir avantajdır. Ancak m82 nin 3+1 şarjörü vardır. Piyade vurmak için hedefi alıp elinizi yukarı kaydırın ve ateş ederken mouse unuzu aşağı doğru çekin. Eğer çekmezseniz çok yüksek sapmadan dolayı ıskalarsınız. Ama böyle yaparak düşmanı çok rahat vurabilirsiniz. 50 calibre etkisini çok rahat gösterir
Oyun modlarına göre taktikler
CQC(close quarters combat) için sniper taktikleri
Sniperın görevi açıktır. Uzak mesafeden koruma ve yok etme, arama tarama görevleri vs. Ama cqc modunda uzak mesafe yoktur. Bahsi geçen yakın mesafe olduğunda taktik avantajı olan assaultlar üstünüze gelir. Bunlardan kurtulma yolları, tüyolar: Bir sniper cqc de vurulmamak için sık sık yer değiştirmelidir. Yerinde durmak genelde ölümcüldür, balkon, çatı gibi yerler ise çok kullanıldığı için sniperin çevik ve kamofülajını iyi yapabilen biri olması gerekmektedir. Sniper olduğunuzda ilk işiniz tek dürbün açarak etrafınızı seyretmek değil, etrafınıza hızlı bir bakış ile olabilecek sniper noktalarını, piyadelerin geldiği noktaları saptamalısınız. Yerinize çıktığınızda mutlaka sizi izleyen biri olabilir gibi düşünmelisiniz. Kafanızı eğer yüksek bir yerden çıkaracaksanız size tavsiyem e-q tuşları ile kafanızı uzatın, eğer biri bekliyorsa hem onu görürsünüz hemde vurulma şansınız az olur. Assault ile karşılaşırsak yapacağımız ilk iş silah değiştirmek OLMAMALI. Deneyimli bir sniper, elindeki sniperin avantajını kullanır. Hepmimiz biliyoruz ki sniper tüfekleri tek atışda daha fazla hasar verir. Doğru noktaya yapacağınız atış hem daha az hasar almanıza hemde zaman kazanmanıza olanak tanır. Ayrıca CQC sniperları için 2. slot şarttır. Yerden yere geçerken elinizde bulunan tüfek değil hafif makineli tüfekler veya etkili pistoller olmalıdır. (benim favorim mp5k dır. ama deagle de iyi bir seçimdir. dual bars. ı önermiyorum.) Bu pistoller genelde az mermilidir ve karşınızdakiler genelde assaultlardır. Bu nedenle atışlarınızı genel olarak yukarı doğru yapın. Sonucu görürsünüz Okey
UO(Urban Ops) Taktikleri
Urban ops orta menzil haritalarının ve bazı yer, küçük hava araçlarının bulunduğu haritalardır. Genelde sniperlar için çok makul yerlerdir. Burada sniperlar nisbeten daha rahattır ancak çözülmesi gereken problemler vardır; araçlar. Bir sniper urban da assault ların desteğine muhtaçtır genelde. En etkili sniper oyunu son baskında yapılır. Bu da bütün baselerin alınarak saldırıya geçilmesi ile meydana gelir. Bu şekilde sniper gördüğünü vurmalıdır ancak bu durumlarda çatışma büyük olduğundan fazla beklememeli, seri ve etkili olmalıdır. Elinizin hassas çalışmaması ve boşa yapılan ateşler sizi ele verir ve sonuç: "merhaba derbaran base!" Bu noktada durum hassaslıktır. Ama bütün oyun son baskın olmadığı için urbanda genelde sniperlar sniper avlarlar. Çatışma bazı alanlarda sniper destekli olmadığı sürece bu durum değişmez. Assaultlar yoldan geçerken sniper yoldakileri temizlemelidir. Benim urbanda ilginç taktiklerim vardır. Genelde koruma amaçlı oynarım. Dost assault ve piyade birimleri çıkarken önlerine çıkan düşmanları temizlerim. Sonra bulduğum sniperları etkisiz hale getiririm. Bu hem oyunu hemde takım oyununu etkiler. Siz de deneyin farkı göreceksiniz. Kendinize korunacak bir kişi ve bir grup seçin, önüne geleni öldürün.(DİKKAT: EĞER KENDİNİZİ SAĞLAMA ALMADAN YAPARSANIZ BU İŞİ, HEM ÖLÜRSÜNÜZ HEMDE KORUDUĞUNUZ KİŞİ ÖLÜR. URBAN VE BATTLE GROUP MODLARINDA TAKIM OYUNU ÖNEMLİDİR.) Dediğim gibi kendini sağlama almak hem koruma esnasında düşman sniperlarını da göz önünde bulundurmaktadır. Sniperları etkisiz hale getirmeden koruma görevlerine atamayın kendinizi. Bunun sonucu: "azrail pabucu yarım..." Araçlara geri dönersek bir sniperın yerini bazen bir tank basabilir. Genelde sniperlar birşeyin arkasına saklandığı için ilk füze karavana geçer. Eğer durum böyle olursa (açık alanda değilseniz) bu sizin tabanları yağlama vaktinizdir. Bomba atarak zaman harcamayın, kaçabileceğiniz en yakın kapalı bölgeye kaçıp, başka bir çıkıştan çıkın, tank da "folloş" olsun Bu sizi öldürebilecek bütün araçlar için güzel bir taktiktir. Ancak Helikopterler için durum farklıdır. Kendim de bir hell pilotu olarak söylüyorum, sizi gören hellden kaçış inanılmaz zordur. Ya tam kapalı bir yere gidip üstü kapalı başka bir çıkıştan çıkacaksınız, ya da helikopterin kuyruk arkasında duracaksınız. Hell durumlarında ölmemek için takım arkadaşlarınızı kullanabilirsiniz. Siz kaçarken arkanıza bakın, takım arkadaşınız varmı diye. Varsa hemen kaçın. Yoksa güvenli bir yerde bekleyin ki helikopter av ararken av olmayın. Arkadaşınız "saf saf" çıksın, helikopter onla uğraşsın, sizde helikopteri bakkala göndermenin sevinciyle böbürlenin
BG(Battle Group) Taktikleri
Battle group da da zaten urban haritaları vardır genelde. Battle group modunda sniper yapılabilecek en güzel (sadece battle group da bulunan) harita tartışmasız ohara dır. Engrene de güzel bir seçenektir ki uzaklıklar ve yerler bakımından zaten benzerdiler. Yine urbandaki gibi ana taktiklerinizi uygulayın ancak battle da uzak yerlerden atışlar yapacağınız için, iyi kamoflaj düşmanın size bakarken bile mesafe ve saklanılan yerin güzelliği birleştiğinde sizi görmemesini sağlayabilir. Bunun yüzünden karanlık ve gölgeli yerleri seçin. NIU isseniz çalılık, derbaran iseniz kayalık alanlarda gölge ve karanlık bölgelerden şaşmayın. Ancak bir sorun vardır. Uzaklık. Eğer elinizde AWM yoksa uzak mesafelerden adam vurmak bazen zor olabilir. Duran hedefler kolaydır ancak koşan ve yuvarlanan hedefleri vurmak el alışkanlığı ve -ciddi söylüyorum- matematiksel görüş gerektirir. Anlık hesaplar ile nereye gideceğini ve nereye yapılan atışla daha doğru sonuç alınacağını bilmelisiniz. Koşan hedeflerin mutlaka önüne ateş edin ancak ateş edeceğiniz yer hep farklı olacağı için ortalama konuşacağım.(1cm civarı ortalama vuruş için yeterlidir.)
Sniper oyuncu türleri ve özellikleri
2 tür sniper vardır. Ofansif sniper ve defansif sniper olarak bunlar ikiye ayrılır. Ama bunların base koruma veya saldırmayla alakası yoktur. İşte bunların özellikleri:
Ofansif Sniper
Bu sniper türü hızlı ve etkilidir. Çok mermi kullanır ve gördüğü anda atışa başlar. Hata yapma payı yüksektir ve fazla sabırlı değildir. Bu türde iyi olabilmek için elinizin yatkın olması ve ayrıca elinizin hassas olması önemlidir. Yoksa yapacağınız atışlar isabetsiz olur. Bu sniper türü hızlı düşünmeli ve çabuk ateş etmelidir. Yerinde fazla durmaz, 1-2 atışda yer değiştirir. Haritaya hakim olmalıdır, gördüğüne anında nişan alabilmelidir. 2. slotu çok kullanır.
Defansif Sniper
Bu sniper türü sabırlı ve etkilidir. Az mermi ve az atış yapar. Gördüğü hedefe atışını en doğru zamanda yapar. Gördüğü her hedefe saldırmaz, bazılarını es geçebilir. Fazla yer değiştirmez ancak güzel yerlere saklanır. 2. slotu diğerine nazaran daha az kullanır. Sabırlıdır, mermisini ofansiflere göre daha iyi kullanır. Ama bazen bazı hedefleri göremez ve iyi bir yer bulamazsa hedeflerini beklediğinden yem olabilir | |
|